woensdag 26 november 2008

VREEMD...

Verstop een euro onder een broodzak in de diepvries en de kinderen vinden hem. Leg een dichte zak pepernoten op een plek waar niemand bij kan, en drie minuten later ligt ie leeg op tafel. Leg een goed paar sokken in je eigen ladekast en nog diezelfde ochtend prijken ze aan andermans voetjes. Verstop je lievelingsnagelschaartje in je eigen fijne toilettas en leg die in een vergeten kastje ergens op zolder, geen nood, binnen no time is ie getraceerd en wordt er karton mee geknipt.
Máárrrrrr: ligt er kots van de kat midden in de gang, dan ziet niemand dat. Terwijl het er toch heel duidelijk ligt. Een beetje beige is het, met een doorsnede van een centimeter of tien. Niet echt iets om over het hoofd te zien, lijkt me. En elke dag weer , dat daar geen misverstand over bestaat. Elke ochtend een braakje. Op het vloerkleed, in de gang, op de overloop, precies in de loop van alledag.
Misschien toch maar eens voor iedereen een afspraakje maken bij de opticien...

2 opmerkingen:

Ik zei

Haahahhahahahhahahahahahaahh lig helemaal in een deuk hier.
Zooooo herkenbaar, wel gewoon eroverheen stappen maar opruimen ho maar.

Hettie zei

Ja, erg leuk en treffend beschreven, Margriet, en ook hier heeeeeel herkenbaar. Selectieve bijziendheid, zullen we maar zeggen ;-)