zondag 14 december 2008

WAARSCHUWING!

Lieve mensen met een blog, een site, een account of een ander plekje op internet,


Het lijkt me goed u te allen tijde te realiseren dat de ruimte waarover u op internet beschikt, per defintie niet privé is. Misschien wist u het nog niet, maar niets op internet is privé!
Als u privézaken privé wil houden, adviseer ik u een dagboek, een hond of een cavia aan te schaffen om tegen aan te lullen, waarvan de laatstgenoemde mij nog de beste optie lijkt, immers, een dagboek kan worden gevonden en ook een hond laat wel eens iets lopen. Weliswaar per ongeluk, maar dan toch.
Dus.
Ik dacht, ik zeg het maar even.
Want er zijn nog steeds mensen die dat niet begrijpen en een gewaarschuwd mens telt voor twee. Wat eigenlijk weer heel onhandig is, want twee is meer dan één en zo raakt de wereld alsmaar voller met naieve mensjes.

By the way, ik heb de laarzen!
In Zwolle moeten scoren, en ja, maat 42. En als niet de hele wereld dat mocht weten, had het hier niet gestaan. Omdat ik nadenk over wat ik hier schrijf. En dat, lieve mensen, zouden veel meer mensen eens moeten doen!

5 opmerkingen:

josineke zei

Je hebt helemaal gelijk Margriet, ik snap ook werkelijk niet dat sommige mensen nog denken dat wat ze op het internet zetten net als een brief is, die alleen "bezorgd" wordt bij degene waarvan zij willen dat ze het lezen... Het is net als het bekende briefje rondsturen in de klas vroeger.. wordt ook door iedereen gelezen.
ineke (die je blog ook in Amerika volgt)

Ik zei

Je kan je blog toegankelijk maken voor alleen genodigden dan kunnen alleen zij dat lezen en dus niet de hele wereld.

Hettie zei

Ik word nieuwsgierig, heb je een negatieve ervaring gehad hiermee?
liefs van Het

Margriet zei

Nee hoor, Hettie, helemaal niet. Maar ik volg(de) een aantal blogs van mensen (die ik overigens in het dagelijks leven niet ken), en op één daarvan stond dat dat de eigenaresse van dat blog zich niet meer vrij voelde om te schrijven wat ze wilde vanwege sommige reacties. Af en toe kreeg ze een reactie waar ze niet mee uit de voeten kon, en dat belemmerde haar in het opschrijven van al haar emoties. Ze kreeg als reactie op die verzuchting van de meesten te horen dat het haar eigen plekje was en dat ze daar kon schrijven wat ze wilde. En als reactie dáár op, schreef ik dat niets op internet privé is en dat dat handig is om je te realiseren. Afijn, lang verhaal kort: Mijn reactie werd niet geplaatst en ik lees haar niet meer. That's all.

Hettie zei

Ik denk inderdaad dat men niet moet piepen als er reacties komen op iets dat op internet is gezet en niet in goede aarde valt bij iedereen. Heel vervelend, zonder meer, maar het is, net wat je zegt, de keuze die je zelf maakt.