dinsdag 9 juni 2009

BUSJEEr staat al weken een oranje VW-busje met bloemetjesgordijntjes op de oprit. Zo'n oud busje, met een stompe neus, misschien ken je ze wel. Dat dinkie moet naar de Pyreneeën, 1400 kilometer verderop. Het vehikel gaat niet harder dan 100 of zo, met wind mee misschien 110, maar dan heb je het wel zo'n beetje gehad.
Vriendlief heeft er afgelopen zaterdag even in gereden. Het duurde een kwartier voordat ie 'm in zijn achteruit kreeg en van de oprit af wist te manoeuvreren. Ik keek ernaar en dacht: mien gut, we krijgen dat oranje geval nooit die Pyreneeën in. Want wij gaan dat busje brengen namelijk. Wij, dat zijn vriendlief en ik, en misschien de wegenwacht, maar daar gaan we niet van uit natuurlijk.
Het project mag een beste week gaan duren, want tot zolang hebben we mijn lieve paps en mams gereserveerd.
Donderdag gaan we weg, dan schuiven we die gordijntjes open en springen we in die bus. Dan hobbelen we eerst naar Rotterdam, want daar moeten we een hele grote oven ophalen waar 12 pizza's tegelijk in kunnen. Om dat in die bus te krijgen, moet eerst de achterbank eruit worden geschroefd. Waar we díe dan weer moeten laten, weet ik nog niet.
Het wordt een beetje een malle expeditie geloof ik. In ieder geval wil ik onderweg wijn drinken op het Place du Tetre in Parijs en plassen in de bermen van Bordeaux.
That's all.
En als we dan eindelijk op de plaats van bestemming zijn, hoop ik dat het zulk lekker weer is dat we een duik kunnen nemen in het zwembad, of beter nog, in de golven van Biaritz.
Waar we naar toe gaan?
Naar onze lievelingscamping!
Klik hier om het allemaal te bekijken.

8 opmerkingen:

Ilse zei

Leuk maar waarom moet dat busje naar de Pyreneeën? en waarom die pizza oven, ga je pizza's verkopen in Zuid Frankrijk op de camping vanuit je busje?? ;)

Anoniem zei

@Ilse:Zeg ik lekker niet ;-)

margriet zei

Die anonieme was ik zelf. Heb vergeten mijn naam in te vullen.

Hettie Koens' PhotoBlog zei

Oh wat enig! Ik ben jaloers, dit is avontuur! Geniet er van en dagelijks je blog bijhouden, denk er om ;-)

christa veldkamp zei

Hebben jullie soms een geheime opdracht van het koningshuis gekregen?! wel spannend "expeditie oranjezo'n". Veel plezier.

Monique zei

Waaauw, wat geweldig! dit wordt vast een rit om nooit te vergeten. Ik ben heel benieuwd naar je verhalen!

veel plezier...

Dan ga je zeker niet naar Oerol dit jaar en nou ga ik eindelijk wel, voor de eerste keer. Heb je nog tips??

Margriet zei

@Monique: gewoon lekker genieten en als je de drukte zat bent, naar Oosterend gaan of het strand bij Hoorn, dan raak je de mensenmassa wel kwijt.
Wat kaartjes voor de voorstellingen betreft is het chaos, elk jaar weer. Je kunt naar Westerkeyen gaan (festivalterrein) en daar kijken op het prikbord of er nog iets te koop is. Of bij de diverse prikborden bij de campings. Of toch een keer om 5 uur 's morgens in de rij gaan liggen. Deken mee, thermoskan met thee of koffie. Is wel vroeg, maar ook een belevenis. Of de hele middag en avond op het Groene strand hangen, voor 'de Walvis'en genieten van wat er speelt en zingt en doet.
Heel veel plezier!!!

Wondelgijn zei

Het klinkt leuk, het klinkt spannend, het klinkt aanlokkelijk!! (Place du tetre.... mag ik meeeeee?? SVP???? ) Maare.... PIZZA in FRANKRIJK/SPANJE?? Dat moet je even uitleggen!!