zaterdag 16 januari 2010

vers van de pers: oma bellenblaasHiep, hiep, hoera, weer een nieuw boek!
Titel: oma Bellenblaas.
ISBN 9 789053 003381

Een heerlijk samenleesboek voor jong en oud met prachtige tekeningen van Jan Lieffering.

Korte inhoud:

Jesse mag een paar dagen bij oma logeren. Ze maken samen gezellige uitstapjes. Oma vergeet soms dingen. Meestal vindt Jesse dat niet zo erg, het is wel grappig zelfs. Dan doet oma iets gevaarlijks. Jesse beseft dat er meer aan de hand is dan hij toe wil geven.

Over dementie, logeren en grootouders.

10 opmerkingen:

Alie zei

Hallo Margriet,
Toevallig las ik je blog net even (via whats up. Maar misschien toch niet zo toevallig en moest het even zo zijn of kreeg ik een seintje van boven.

Ik dacht even aan jouw oma en haar zus(sen). Op de illustratie kan ik "tante Jo" niet herkennen maar misschien heeft ze wel een beetje meegespeeld in de figuur van oma bellenblaas. Of misschien helemaal niet. Ik moest alleen even denken aan. In ieders geval:
Gefeliciteerd met je nieuwe boek.

Wondelgijn zei

Proficiat, proficiat!! Een mooi feestje waard!! (of doe je dan aan beschuit met muisjes, ter ere van de geboorte van een nieuw boek??)
Ik zou het zó willen gaan voorlezen!! ;-)

Margriet zei

@Wondelgijn: het enige wat ik doe als ik mijn boek in handen heb, is er aan ruiken. Dan blader ik het snel door, lees hier en daar eens een zin, ik kijk of de kleuren okee zijn, en dat is het dan wel zo'n beetje. Geen feestje, geen uitzinnig geluk en geen drankgelag. Gewoon een dag met een boek, eigenlijk.

margriet zei

@Alie: helaas Alie, ik ga je teleurstellen. Het boek is niet gebaseerd op mijn oma, maar even goed bedankt voor je felicitatie.

Ilse zei

HOERA !!!!
Gefeliciteerd !!!!
Geen feestje? Margriet je moet dat toch vieren een nieuw boek?
Het ziet er veelbelovend uit en ik ga het zeker kopen en lezen met Nyah.....denk niet dat Yoni nog interesse heeft in een voorleessessie van mama......hij leest op het moment komt een vrouw bij de dr voor school........pff ze worden zo snel groot....

Christa zei

Och, het is allemaal niet makkelijk, dementie, ftd is ook zo'n veraderlijk monster. niet te geloven zo veradelijk,. het bijt je aan alle kanten helemaal op. bah

Wondelgijn zei

Ben het met Ilse eens, hoor! Ik zou uit mijn dak gaan van vreugde!!! :-) En.... beschuit met muisjes doen het toch altijd goed met dit soort dingen... ? Hihihihi

Monique zei

HOERAAAA!! weer een pareltje van jouw erbij.

Ik ga 'm halen, zit nogal dichtbij die dementie...en houd me nogal bezig.

Proficiat Margriet!

Christa zei

Zat iets teveel in de dementie..... ): Vergeet je helemaal te feliciteren stom zeg. hierbij.
Van harte gefeliciteerd met je nieuwe boek natuurlijk. Super hoor.. echt fantastisch!!!

Hettie zei

Gefeliciteerd!! Wat ziet het er leuk en aantrekkelijk uit, super dat Jan Lieffering weer heeft geillustreerd! Ik ga 'm zo snel mogelijk in huis halen, ben erg benieuwd. Enne...ik vind het ook wel een feestje waard hoor, weer een bevalling achter de rug met een mooi resultaat ;-)
liefs van Het