maandag 4 januari 2010

Hij iets, dan ik ook iets.


Mannen hebben 's ochtends een odol die uitvoerig bewonderd moet worden, zo van, ach, wat is ie fier en lief en grappig en wat doet ie het nog goed en zo, maar vrouwen hebben daarentegen niets, behalve misschien een ochtendhumeur en een gekreukt gezicht. Tenminste, zo werkt het bij mij. Ik heb niet echt iets leuks 's morgens vroeg. Ook niet iets aparts, of schattigs, of groots of iets dat anders is dan anders.
Bij mij is eigenlijk altijd alles hetzelfde. Lichamelijk gezien dan he. Geestelijk niet, neehee, geestelijk zéker niet. Nee, elke ochtend is er iets anders dan anders gaande in mijn hoofd. Tenminste, dat vermoed ik.
Welnu, om dat vermoeden een beetje te onderzoeken, om te kijken of ik geen poep praat, ben ik per 1 januari met een klein projectje begonnen. Een experimentje zogezegd.
Het ziet er als volgt uit: naast mijn bed ligt een klein, dun moleskine-schriftje met een pen. Daarin ga ik een heel jaar lang mijn eerste ochtendgedachte opschrijven. En er af en toe iets bij tekenen. Dus wat ik het allereerste denk als ik wakker word. Zodat we voortaan samen iets te bewonderen hebben. Hij een odol, ik een beog. Een bewuste eerste ochtend gedachte.

Het is trouwens best heel lastig om zo'n eerste gedachte te herkennen. Tot nu toe kom ik niet verder dan: "kut, ik weet niet meer wat ik als eerste dacht. Dit denk ik als tweedst."

10 opmerkingen:

Christa zei

hihihi grappig, ben benieuwd naar de uitkomst van je experiment. Helaas zijn mijn ochtendgedachten ook nooit zo 'hoogstaand en fier' jammergenoeg. Hoop nog steeds dat dat op de 1 of andere manier beinvloed kan worden.
Christa

misja.overberg zei

Je eerste gedachte is vast: waar is mijn boekje?

Erg grappig Margriet. Als ik jouw 's morgens lees kan mijn dag niet meer stuk

Monique zei

dat was niet Misja maar Monique natuurlijk...

Carmen zei

Ik zit te denken of het handig is, om bij je boekje een extra pen neer te leggen. Ik weet niet of een pen het een jaar lang volhoudt. Beetje jammer, want je bewuste-eerste-ochtend-gedachte gaat er die dag hoe dan ook aan. Je gaat flippen als je merkt dat de pen het niet meer doet en vergeet daardoor je eerste gedachte toch! Maar dan heb je in elk geval die reserve-pen, zodat ik zeker weet dat je IETS zult schijven!

kus

Ilse zei

Hahahahaha die is goed !
Ben benieuwd naar de uitkomst en nu ga ik odol googlen want ik heb geen idee wat een odol is...............

Ilse zei

Ohhh lekker naief ben ik zeg , ik weet inmiddels wat een odol is duh

Margriet zei

@Christa:ik ben ook benieuwd. Ik maak er wel een leuk werkje van, dan kun je het op 1 januari 2011 bestellen.
@Monique:Da's te veel eer, hoor. Daar kan ik eigenlijk niet tegen. Maar stiekem vind ik het natuurlijk wel leuk.
@Carmen:Ik doe wel een potlood dan, okee?
@Ilse:En? Opgegoogeld?
@Ilse: hihi.

Mammalien zei

Erg grappig en een deel (euh, het mannelijke deel) erg herkenbaar.

Ik heb geen gedachten 's ochtends. De eerste komt pas als alle broodtrommels zijn ingepakt, luiers verwisseld, flesjes gemaakt en de broodtrommels zijn ingepakt. En dan is het ws iets van "zijn we nog op schema?"

Margriet zei

@Mammalien:echt geen gedachten 's morgens? Ik kan het me bijna niet voorstellen. Ik denk altijd, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. De enige manier waarop ik mijn gedachten kan stoppen, is door het maken van sudoku's. Moet ik ook echt altijd even doen voor ik ga slapen.

Wondelgijn zei

Hihihihi, aan mij heb je op dit moment ook niet zoveel, ben ik bang.... ik lig nachten te piekeren en mijn eerste gedachte bij een béétje ontwaken is: "hoe laat zou het zijn?" En dan is het pas 01.17 uur... *snik*