donderdag 10 juni 2010

schaamte

Er zijn anderhalf miljoen mensen in Nederland die op Geert Wilders hebben gestemd.
Dat zijn anderhalf miljoen mensen waar ik me diep, maar dan ook diep voor schaam.
Anderhalf miljoen mensen die niet verder kunnen denken dan een stukje textiel, anderhalf miljoen mensen die hun stem hebben gegeven aan een blondgeverfde Pipo.
Bah!

8 opmerkingen:

Floor zei

blondgeverfde pipo hhaahahaa
ik snap het ook niet
maar dat het goed mis is in dit land is duidelijk

Mammalien zei

Ja, ik vind het ook erg dat veel mensen zo denken. Aan de andere kant, die mensen zijn er en ze hebben bepaalde angsten/zorgen?! Dat is wel een signaal voor de rest van de politici. En, zo riep vriendlief gisteren, het is wel een democratie, dus dat betekent dat ook pipo mee mag praten...

Vlijtig Liesje zei

Het is een indrukwekkend aantal inderdaad. Wat motiveert deze mensen, en wat is het dat Wilders hen aanspreekt?!

Karien zei

Hij is ook de reden dat ik soms twijfel aan democratie... En de reden dat ik blij ben Nederland te hebben verlaten en voorlopig niet terug kom...
En democratie, er is ook nog zoiets als goede manieren, en sommige dingen die hij zegt kunnen gewoon niet door de beugel!

lamaarlekkereffewaaien zei

@mamalien: in een democratie mag iedereen zeggen wat ie wil, maar dat er mensen zijn die pipo serieus genoeg nemen om op te stemmen kan er bij mij niet in. Wat mij betreft zijn die anderhalf miljoen mensen niet goed bij hun sapperdefap.
@Karien: hartgrondig mee eens. Pipo's uitspraken kunnen niet door de beugel!
@vlijtig liesje:geen idee wat die anderhalf mensen motiveert. Kan er met m'n pet niet bij.

Roelien zei

Eens. Democratie betekent nog niet dat mensen snappen wat ze doen. Stemmen vanuit een bepaald ontevreden gevoel is niet hetzelfde als nadenken en rekening houden met redelijkheid en billijkheid. Jeetje, wat klinkt dit serieus....maar ik kan me zo opwinden over zoveel domheid, anderhalf miljoen mensen die op zo'n partij stemmen. Schaamte ook hier. En frustratie!

Tricky zei

al ben ik geen nederlander, voel plaatsvervangende schaamte... maar vrees dat het hier in belgie zondag a.s. niet veel beter zal zijn... grrrrr, frustratie alom!

Anoniem zei

Amen!