vrijdag 13 augustus 2010

e-book ja of nee

Ik loop nog niet bepaald over van enthousiasme voor het zogenaamde e-book. Ik weet er misschien ook te weinig van af om me er een weloverwogen mening over te kunnen vormen, maar vooralsnog ben ik voornemens gewoon te blijven houden van een boek.
Ik vind het heerlijk om in een boek te bladeren, de bladzijden om te slaan, de cover te bekijken, het te wegen, te kijken naar de hoeveelheid bladzijden die ik gelezen heb of naar alles wat er nog te lezen valt. Ik hou van de tekeningen die er in staan, wrijf er soms met mijn vingers overheen, als liefkoosde ik de plaatjes.
Ik zie het helemaal niet zitten om die belevenis te vervangen voor het kijken naar een scherm. En ja, ik weet dat zo'n iPad interactief is, dat je er hele leuke dingen mee kunt doen, dat de mogelijkheden ongekend zullen zijn, maar iets in mij schreeuwt om gewoon gedrukte letters in een gewoon papieren boek.

2 opmerkingen:

Mammalien zei

Herken je twijfels. Ik heb nog niet geprobeerd, maar het lijkt met fijner om met papier naar bed te gaan en daar lekker in te lezen ipv op zijn koud en kil scherm...

Aan de andere kant mis ik - sinds ik in 1830 voor het eerst met een computer gewerkt heb - vaak de ctrl-f / zoekfunctie in gewone boeken, dat scheelt zoveel tijd! Maar romans, dat is wat anders. Die lees je toch van begin tot eind. Als het goed is.

Zuster_Klivia zei

Bij lezen horen bladzijden omslaag. En de geur van papier. Maar dat zeg ik nu.

Ik was ook ooit eens anti-mailen en had een hekel aan bloggen. Dusss. Ik ben lekker consequent in mijn oordelen.