donderdag 10 februari 2011

geen mol

Ik kijk elke donderdagavond naar wie is de mol zonder dat ik wil weten wie de mol is. Na jaren fanatiek  gekeken te hebben, heb ik besloten dit seizoen niet meer mee te doen met de molmania.
Weet je wat 't is?
Alle kandidaten zijn inmiddels bekend met het spelletje, en allemaal spelen ze hun eigen spel in het spel. En dan is er nog een derde partij, en juist die derde partij heeft een veel te grote vinger in de pap. Die derde partij is de regie. De regie bepaalt welke beelden we zien, hoevéél we van iets zien, wanneer we dat mogen zien en wat we mogen horen. De regie houdt informatie achter of knipt op multi-interpreteerbare momenten. En het is goed dat ze dat doen, daar zijn ze voor gemaakt, die regie-mensen, zo hoort het ook, maar het houdt dus wel in dat de kijker gemanipuleerd wordt. En als Margrietje érgens een hekel aan heeft, dan is het aan manipulatie, behalve als ze het zelf doet natuurlijk.
Dus.
Ik maak me niet meer druk om wie de mol is.
Ik kijk gezellig samen met de kinderen op de bank, schaaltje chips op d'n schoot, evalueer de uitzending per sms met een vriendin en heb alle tijd om me op te winden over te camerabewuste kandidaten met afgezakte regenjasjes en te kleine bikini's. Mij kan die mol gestolen worden. En die korte broekjes ook!

2 opmerkingen:

Mammalien zei

Haha, die korte broekjes ja. Met flinke laarzen eronder. Ik heb ook gekeken en heb besloten mijn mooie hoofdje niet te breken over DE vraag.

Anoniem zei

'Reality' is de samenvatting van een uur van een week aan opnames. De werkelijkheid is wat je om je hem ziet en hoort.