woensdag 1 juni 2011

something magic is going on

Ik verslind alles als 't over Bali gaat, dus keek ik gisteren op uitzending gemist naar 'op zoek naar geluk'.
Nu ben ik niet echt geïnteresseerd in de verhalen van de mensen die daarin gevolgd worden, maar ik neem alles voor lief als ik daarmee weer een beetje terug kan gaan naar dat overweldigende gevoel dat me overkwam daar in dat verre Bali. Mensen, ik kon de tv wel opvreten. En nu weet ik dat ik weer terug wil. Ga.
Ik heb nog dingen te doen daar, nog dingen te ondergaan. Het verhaal is nog niet afgelopen, ik zit in iets dat groter is dan mezelf. Klinkt raar, maar als ik mijn atelier in mijn droomwereld zit, geloof ik er heilig in. Thuis, met de voeten op de grond, achter het fornuis, is het moeilijk om het te blijven geloven, maar hier, in mijn droomwereld is alles mogelijk. En het gekke is dat ik niet de enige ben die het voelt. De illustratrice, die deze weken heel hard werkt om het boek te voorzien van illustraties, gelooft het ook. Ook zij voelt dat er iets gaande is dat groter is dan ons, groter dan het verstand, de aardappels en de was. 
Something magic is going on.
Onbegrijpelijk en eng om te geloven.
Maar toch.
Toch doe ik het.
Ik wens te blijven geloven in het magische, in iets dat stuurt, dat regelt en zorgt. Ik kan het niet uitleggen.
Het enige wat ik kan doen is volgen en doorgaan. Doorgaan met verzinnen, voelen, creëren, doorgaan met vertrouwen.

6 opmerkingen:

Peet zei

Nu nog de juiste spreuk :-)

Anoniem zei

Ikk snap wat je bedoelt. Laat je meevoeren door het wonder van het Leven. En we hebben niets in de hand! Geweldig toch?

J\L zei

Eerst dacht ik: laat maar, gaat vanzelf wel over. Maar nu de magie de vliegangst zelfs dreigt te gaan verdringen wordt het tijd! Iets weerhoudt mij er echter nog van. Vroeger werd de boodschapper met het slechte nieuws onthoofd. Nu niet meer, nu loop je het risico dat je wordt ontvriend. En wat is in dit geval erger? Toch begin ik heel voorzichtig met mijn raad: Louis, raadpleeg Louis!

Christa zei

Mijn idee is dat god alles is. gevoel, magie, intuïtie, alles wat ons drijft om ieders innerlijke drijfveer naar buiten te werken. Ik heb in ieder geval erg genoten van je schrijven toen je daar zat. Het leek wel een andere bron die je daar aansprak.

Anoniem zei

Knoopjes leggen!!;-)

x- Shy

Gerald zei

Hoi Margiet,

tip: http://marcbali.blogspot.com/2011/02/how-to-participate.html#more

of al gezien?