woensdag 28 september 2011

dat had je gedroomd

Vannacht had ik een drukke nacht.
Ik droomde namelijk over iets, ik weet niet meer wat, maar dat wat ik droomde moest in ieder geval uiterst precies worden gedroomd. Zó precies dat ik er mal van werd. Ik wilde er wel onder uit, maar nee, nee, nee, dat mocht niet van de droom.
Om een uur of vier werd ik wakker. Ik stiefelde naar de wc, deed een plasje en kroop er weer in, waarna de droom tot mijn grote verbazing gewoon weer verderging bij waar ie gebleven was. Belachelijk vond ik dat, en onnodig ook, want ik wist precies wat er ging gebeuren en wat de uitslag was, maar daar trok de droom zich niets van aan.
'Van begin tot eind, van A tot Z,' was de opdracht.
Voor mijn gevoel heeft het de hele nacht geduurd.
En het achterlijke is dat ik niet eens wát ik nou heb gedroomd. Alleen het einde weet ik nog. Ik was in een stad en wachtte op een bus die alsmaar niet kwam. Het duurde uren en uren. Uiteindelijk was er tóch een bus, maar die bracht me terug, in plaats van heen. Ik zei daar iets over en vervolgens werd ik op een flat gezet, op de 30ste etage, alwaar ik op een balkon in een autowrak zonder dak moest barbequen. Daar zat ik echter niet op mijn gemak en toen werd ik eindelijk wakker, net zo brak als het autowrak.
Prik mij maar lek, jongens.

5 opmerkingen:

Roelien zei

Wat een maffe droom....vannacht beter?

J\L zei

Mijn diploma van droomuitlegger is nog steeds geldig.
Dus.
Ooit adviseerde ik je te solliciteren bij een sloopbedrijf. Nu blijkt dat een autosloperij te moeten zijn.
Verder niets achter zoeken, hoewel.....

Sannah zei

Heb ik vaak; dat ik achteraf alleen nog het gevoel dat de droom opleverde herinner. Geen idee waar het verder over ging.

Ik geloof dat ze er nog steeds niet over uit zijn of een droom nou echt alleen maar superkort kan duren (ook al lijkt het de hele nacht) of ook heel lang.

Raar (maar ook interessant) fenomeen he, dat dromen.

Adri zei

Ik heb dat regelmaaatig, ..vooral als ik wat zwaar getafeld heb.
Welterusten.

Zuster_Klivia zei

Haha, een droom die gewoon verder gaat waar je gestopt was? Lijkt PVD wel digitale TV! ;)