donderdag 29 maart 2012

bij deze

Even resumeren over wat we allemaal hier in huis hebben, en met 'we' bedoel ik De Kale en mezelf.
We hebben 4 kinderen, te weten: een student, een danseres, een amazone en een verse puber. We hebben 2 konijnen waarvan 1 met epilepsie en dan hebben we nog een gesjeesde kale kater. Een kwartiertje fietsen verderop zijn Princess en Zorro, resp. een pony en een paard.
In ons gezin zijn allemaal spannende dingen gaande. Zo is de danseres vandaag (en de komende weken) bezig met het doen van audities voor een HBO dansopleiding elders in het land. De what's appjes vliegen over en weer en iedereen houdt zijn/haar adem in. We leven van ronde naar ronde.
De amazone en de pony trainen zich helemaal suf voor de aanstaande Nederlandse kampioenschappen, de student worstelt zich met glazen sinaasappelsap en geduld door een flinke griep heen en heeft tussen neus en lippen door duidelijk gekregen wat hij voor stage wil gaan doen het komende jaar. De verse puber intussen is net weer beter van de griep, heeft het reuze naar zijn zin op school, verzamelt een leuke club vrienden om zich heen en vindt dat hij spillebenen heeft. Zijn voornaamste doel op dit moment is groter groeien, zowel in de lengte als in de breedte, wat nog een hele klus is als soep je lievelingseten is.
Het is een en al beweging hier, en wat dat betreft komt het wel goed uit dat ik even niet zo veel om handen heb. Het voelt goed om tijd te hebben voor iedereen, naar ze te luisteren, mee te leven en met ze mee te lopen op hun zelfgekozen pad. Ik vind ze geweldig, die kinderen.
O ja, en de Kale mag er ook best wezen natuurlijk.
Wou ik zomaar even zeggen vandaag.
En daar moet u het mee doen.
Dahaaag.

6 opmerkingen:

Zuster_Klivia zei

Klinkt als een prima verzameling die je daar hebt! Heerlijk :)

ot: dank voor je mozaïektips. Ik ga er mee aan de slag...

PS: mag die irritantte woordverificatie ajb uit? AARRGGHH!

Adri zei

Wat een rijkdom!

Anoniem zei

O, zo! Zo is het maar net!
Geniet ervan!

Groetjes,

Margreetje

Hettie zei

En je hoeft je geen moment te vervelen :-))

Dine zei

Goed om af en toe even bij je zegeningen stil te staan

Marjanneke zei

Het kan minder zegt de Friezin in mij:)