woensdag 11 april 2012

het antwoord op de vraag is sneltrein

Vandaag zat ik in de trein op weg naar een bruiloft in Amsterdam. Ik zit wel vaker in de trein, maar nog nooit eerder op weg naar een bruiloft in Amsterdam. Niet dat dat er iets toe doet trouwens, maar goed, terwijl ik het opschrijf realiseer ik me opeens dat ik dus nog nooit eerder in de trein op weg naar een bruiloft in Amsterdam ben geweest.
En die trein he mensen, die trein. Die trein is een bron vol inspiratie. Als ik ooit eens al mijn huishouding op peil heb, en de tuin ook, en mijn leven, dus als ik helemaal niets meer te doen heb en me gans te pletter verveel zeg maar, kan ik altijd nog een weekje met de trein gaan reizen. Wedden dat ik met rugzakken vol verhalen terugkom!
Hele personages zijn er te baseren op al die treinreizende sujetten. Mijn fantasie slaat op hol van alle input die ik krijg tijdens zo'n ritje.
Vergapen kan ik me. Aan meisjes die zich zonder enige gene in een volle coupé optutten of aan de shabby man die om kwart over 8 's ochtends al aan een energydrankje zit en voortdurend in z'n haar zit te graaien, aan de nette zakenman die vraagt of hij mijn NRC-next mag lezen en hem vervolgens onder z'n arm meeneemt naar buiten, aan geroosterde broodjes die uit beduimelde plastic zakjes tevoorschijn komen, aan hard pratende bellerds, aan slapenden, stinkerds en/of smakkenden, och jee, aan iedereen zo'n beetje, ja, ik moet echt buitengewoon hard mijn best doen om niet met open mond te gaan staren naar al die mensen voor wie een dankwoord zeker op zijn plaats is bedenk ik nu.
Ja.
Want dánk u.
Dank u beste mensen voor alle inspiratie, en ga door.
Ga alstublieft oneindig door met al uw eigenaardigheden opdat ik schrijven kan.PS: Het is geel en doet vreselijk veel pijn als het in je ogen komt. Rarara wat is dat?

2 opmerkingen:

Zuster_Klivia zei

Ik weet het, ben mede om die reden groot fan van treinreizen. Geen boeken nodig daar ;)

Ik was laatste met de trein naar Friesland en heb er nog een stukje over geschreven. Dat ze bestaan, die mensen. Amazing!

Yvonne zei

jaren met de trein gereisd, heerlijk en zeer inspirerend inderdaad