zaterdag 22 november 2008

VOUWFIETS

Het hagelde, dus zette ik mijn vouwfiets op de stoep en besloot ik in de auto te wachten tot het op zou houden. Koude druppels vielen in mijn nek. Ik rilde en sms'te vriendlief: Zo! Als de hagel klaar is en ik m'n fiets weer in elkaar heb, kom ik lekker naar je toe. xM. Hij sms'te terug dat ie daar naar uitkeek.
Na een minuut of tien op mijn handen gezeten te hebben in een ijskoude auto, vond ik dat het iets minder hard hagelde. Het was al laat, ik moest nog zeker een uur rijden. Ik stapte uit en bekeek die fiets. Er moest een klemmetje los, een dingetje ingedrukt worden en dan kon ik klappen met die hap.
Ruim tien minuten later, zeiknat en ijskoud, pakte ik wederom mijn mobiel en drukte zo goed en zo kwaad als het ging een nieuw berichtje: Dat viel mee zeg: 6x gvd en een krom zadel. Waarop vriendlief sms'te dat ik een technisch vrouwtje was!

3 opmerkingen:

ilse zei

Waarom moest je met de vouwfiets dan?

Margriet zei

@Ilse: Was in Amsterdam gisteravond. Had de auto ergens staan waar ik geen parkeergeld hoefde te betalen en ging van daaruit met de vouwfiets naar de Kleine Komedie, waarover ik morgen een stukje op de blog knal.

ilse zei

Oh handig zo'n vouwfiets...