dinsdag 20 januari 2009

BONT

Afgelopen weekend was een mooie: puberdochter maakte het te bont en dus moest er ingegrepen worden. Ik scheurde met een woeste kop en wild bonkend hart naar haar toe, 140 over de snelweg, radio op standje oorlog.
Ik nam me nog voor om netjes te blijven naar de ouders toe, maar toen ik dochterlief stompzinnig zag grinniken in de gang, vergat ik mijn hele voornemen. Ik stelde me nog wel voor, dat wel, maar toen begon ik meteen een tirade. Ik stond midden in een vreemde kamer mijn dochter op haar sodemieter te geven, terwijl intussen een leuk klein mannetje met een van ondeugd vertrokken gezicht me een klompje goud kwam brengen. Ik smeet het nog nét niet de kamer door. Niets kon me stoppen. De ouders stonden er nogal zenuwachtig bij. 'We hebben nog wel even opgeruimd voordat je kwam,' zeiden ze. 'Wat kan mij die bende nou schelen,' schreeuwde ik. Affijn, toen ik dochterlief bij haar kraag had gevat en zij klaarstond met haar tas, stuiterde ik de gang door en struikelde en passant over een krukje. Waarop ik dat krukje pakte, het boven mijn hoofd slingerde en het ergens hardhandig op neerzette. (volgens mij was het een droger of zo). 'Hier. Je hebt niet goed opgeruimd,' schreeuwde ik.
Waarop dochterlief me gauw het huis uitduwde en wij zwijgend naar huis reden.

Thuis kreeg ik een enorme lachbui.
Ik geloof dat ik heel nodig ergens een bosje bloemen moet gaan brengen...

5 opmerkingen:

Juf Carmen zei

..huh? Echt gebeurd? Heftig, maar weer heerlijk om te lezen!

Carmen

Margriet zei

Ja Carmen, echt gebeurd. Schandalig he!

Ik zei

Bij welke ouders? van een vriendje?? goudklompje ?? (toch wel meegenomen he?)
Ik snap het niet goed, ja je was boos en je hebt staan krijsen (gelukkig dat jij ook eens krijst en dus niet altijd zen bent) en die mensen hebben een goede indruk van je gekregen?? haha ik moet zo lachen, heerlijk, de volgende keer neem je me even mee oke??
Geen bekeuring voor te hard rijden gehad??

margriet zei

De ouders van een vriendin van dochterlief. Goudklompje was een met goudverf beschilderde steen en nee, voor zover ik weet geen bekeuring, maar dat weet ik pas zeker als er binnen nu en een maand geen envelop op de deurmat ligt natuurlijk. En nee, geen goede indruk achtergelaten vrees ik.

Margriet zei

Haha. Nu ik het stukje nog een keer nalees, ben ik inderdaad nogal onduidelijk geweest. Ik begin zomaar over ouders en goud, helemaal niet zoals het eens chrijftser betaamt. Excusez-moi, dat had veel beter gekund!!!