zondag 4 januari 2009

STORING


Het is zondag, half 1 's middags en ik lig nog steeds in mijn bed. Heb wel even ontbeten, beneden, met iedereen, maar ben daarna linea recta mijn bed weer ingevlucht. Gevlucht ja, want ik wil even niet met sommige leden van dit gezin geconfronteerd worden. Soms is het gewoon teveel, dan gebeuren er dingen waardoor ik aan de negatieve kant van het leven terecht kom. Eenmaal aan die kant beland, ga ik me afvragen of opvoeden wel zin heeft, waar en waarom ik toch in godsnaam de steken heb laten vallen en of het ooit nog goed komt. Geen makkelijke kant en het is hard werken om daar weer uit te krabbelen. Ik noem die kant van het leven negatief omdat ik dan niet in verbinding sta met het Grote Weten, en zonder dat Weten heb ik het koud, sta ik in het donker zonder te weten waar de lichtknop zich bevindt.
Uit het lood geslagen dus, even geen vaste grond meer onder de voeten.
Het gaat voorbij, ook dat weet ik, het gaat voorbij, gelukkig zal ook dit voorbij gaan en veranderen in iets wat bruikbaar is.
Nog even geduld hebben alstublieft...

4 opmerkingen:

Ik zei

blij te horen dat jij ook gewoon eens iets niet onder controle hebt en je kids achter het behang kan plakken, pfff wat een opluchting dacht al ; zij is altijd zen. Wat doe ik verkeerd waarom heb ik dat niet??

margriet zei

'zij is altijd zen'
Hahahahaha.
Wou dat het zo was!
Nou nee, kijk, ik filter gewoon heel veel voor ik een berichtje op dit blogje plaats. Ik probeer met een bepaalde toon te schrijven en bovendien wil ik dit blogje niet gebruiken als emtionele uitlaatklep, dus vandaar dat de meeste ellende er niet op komt. Je hebt daardoor waarschijnlijk een nogal vertekend beeld van mij, want ook ik loop heus regelmatig te gillen en te schreeuwen en te janken en met deuren te slaan omdat er iets niet lukt, het te druk is, ik het niet kan overzien en nog veel meer van dat soort ongein. Maar evengoed leuk, dat van dat 'zen.'
Margriet

Juf Carmen zei

Je zou ook gewoon de marathon kunnen gaan kijken van 'Zaai' bij Villa Achterwerk tot half 3. Lekker flauw, daar knap je van op. Doe ik ook. Er was mij namelijk als afsluiting van mijn kerstvakantie een saunabezoekje beloofd, maar meneer voelt zich te dik door de feestdagen. Wat een wijf, niet? Dus kies ik vandaag ook voor het bed. Geeft niets!

Anoniem zei

dit zijn mooie tijden voor wijn dus zeg maar...
wijn en goede gesprekken ten opbouw:)
(wijn met naam)