donderdag 19 maart 2009

B(R)EETJE DRUK

Al een paar keer voor niks hierheen gesurfd?
Klopt!
Dat komt, ik heb steeds maar geen tijd. Ben in een paar boeken gedoken (om te lezen)en met een paar bedoel ik dan meteen een stuk of zeven, of meer. Drie op een dag is niks. Dat zijn dan wel kinderboeken, maar ook heus gewoon volwassen literatuur. Die van dat eenzame priemgetal, die lees ik nu. Heb het lekkerst voor het laatst bewaard, zeg maar. Het is een boek van Giordano, en buiten dat het een geweldig lekker ding is, kan die man nog prachtig schrijven ook. Fantastisch hoe hij me zijn verhaal in weet te trekken. Hij doet ook iets raars met de leestekens, zet zinnen niet tussen aanhalingstekens bijvoorbeeld.
Behalve lezen doe ik nog heel veel meer. Zo ben ik in blinde onwetendheid begonnen met het afbikken van de betonnen tuintafel met de bedoeling er iets geheel nieuws op te mozaieken. Gekkenwerk! Keizwaar en behoorlijk tijdrovend. En de tuin, die neem ik ook onderhanden. Stukje voor stukje ga ik de pluimen te lijf en kortwiek ik de uit de kluiten gegroeide planten en struiken. Gekkenwerk om dat in mijn eentje te doen, dus af en toe pak ik een kind bij zijn of haar lurven en dwing ik die me te helpen. Nú of anders geen eten, dreig ik dan.
En verder werk ik aan een kinderboek voor kinderen die moeite hebben met lezen. Dat is alweer bijna klaar, althans, het einde komt in zicht.
En daaromheen ben ik 24 uur per dag telefonisch én praktisch bereikbaar voor baby's die op het punt staan geboren te worden en gestrande bruinvissen. Dat lijkt misschien een aparte combinatie, en dat is het eigenlijk ook wel. Die baby's doe ik omdat ik ga kijken of het misschien iets voor me is om als partusassistente te werken en die bruinvissen hebben alles te maken met mijn volgende te schrijven kinderboek. Dusss, Breet verveelt zich niet. Haar hele agenda staat vol met allerhande afspraken en to-do-lijstjes, en verder doet ze spastisch met haar mobiel. Zelfs als ze op de wc zit, neemt ze 'm mee. Die Breet, die doet dus druk. Dat u dat maar even weet.

3 opmerkingen:

Ilse zei

Huh heb jij het niet druk genoeg of zo wanneer wil jij nou partusassistente zijn?
En wat is dat nou precies? Ja iets met verloskunde maar wat precies?
Lekker ding , waar??? O die schrijver jammer dat ie het niet komt voorlezen dan...

margriet zei

@Ilse: Skatje, het is een Italiaan, die schrijver, ik zou er geen reet van verstaan!

Ilse zei

alsof dat belangrijk is... ;) klinkt gewoon leuk en sexy in het italiaans