woensdag 28 oktober 2009

SCENARIO SCHRIJVEN

Ik heb het zó druk met allerlei werk dat ik niet eens aan het schrijven van een blogje toe kom. Gekkenhuus! De kop loopt om, ik ren, vlieg, regel, kook, lees, coach, geef les, lach, zucht en kreun, ja, dat ook. Want zó hard werken vind ik niet echt leuk meer.
Maarrrr, volgende week wordt het anders, want dan ga ik heerlijk een cursus volgen in Den Haag. Scenario schrijven bij Hugo Heinen, bekend van o.a De Tweeling en Pleidooi. Ik heb ongelooflijk veel zin om gewoon eens een weekje te consumeren in plaats van te doceren.
Kan ik meteen eens zien of het een leuk vak is, dat scenario schrijven. Mocht dat niet het geval zijn, nou, dan weet ik dat maar weer, en mocht ik het wél leuk vinden, dan ga ik ook nog een paar films schrijven. Of zo.
Plannen zat!

6 opmerkingen:

lenny zei

Als ik jou zo hoor zou ik ook zo graag het roer omgooien, ik weet alleen nog niet welke kant op....

Margriet zei

Beste Lenny,
Als je het roer naar je toe haalt, ga je linksom, als je het van je af duwt, ga je rechtsom. Hoe dan ook, in beide zit beweging. Gewoon zachtjes beginnen...

Anoniem zei

Ik zal je laten weten welke koers ik uiteindelijk ben gaan varen.
(groetjes van een oud collega)

Wondelgijn zei

Leuk!! Een week lang doen wat je leuk vindt!! Zou er zelf zin in krijgen... ;-) En heb je al een 'plot' in gedachten...???

margriet zei

@Wondelgijn: Het is geen schrijfcursus waarin je plots gaat verzinnen en films gaat schrijven, het is leren hoe je een scenario schrijft, wat je allemaal tegenkomt, waar een script aan moet voldoen, kennismaken mt begrippen, etc. Dus niets creatiefs, maar wel erg leerzaam.

Hettie zei

Heb je het alweer achter de rug? Ben heel benieuwd hoe het was!