zondag 10 april 2011

Heerlijk en raar

    'Graag wat van die noedels en dat met dat vlees en een ei in die rode saus, alstublieft.'
Ik stond in de toko. Het was 's middags 13 uur en ik had ineens ongelooflijke zin in eten. Niet in brood, maar in Indonesisch spul.
   'Zal ik het warm maken voor u?'
   'Graag,' zei ik.
Met het plastic zakje bungelend aan m'n arm speerde ik naar mijn atelier. Met grote haast donderde ik alles op een bord. Ik begon te schranzen en te schrokken, probeerde me onbehoorlijk terug te eten naar Bali. Ik had 3 wierookstokjes tegelijk aan, allemaal verschillende geuren, ik had bloemen op tafel staan, kaarsjes, ik had foto's uitgeprint, een groot bord gemaakt met alle eigenschappen van de personages erop, ik had muziek opstaan die ik veel geluisterd heb, kortom, ik zat in mijn eigen Magic Island te eten alsof mijn leven er van af hing.
Ik had geen idee dat ik het zo zou doen. Zo zou maken, dat zou eten. Ik deed en doe maar wat. Ik doe wat er in me opkomt, probeer er geen oordeel over te hebben. Natuurlijk vind ik mezelf raar, maar ik heb gewoonweg geen tijd om me al te lang met 'raar' bezig te houden.
Ik timmer de dagen dicht, zorg voor regelmaat en discipline, ga op tijd naar bed en sta vroeg weer op om me op mijn eigen fijne Magic Dolphin Island terug te trekken.
En weet je?
Het is er heerlijk!


6 opmerkingen:

Lenny Kroon zei

"k ben blij dat je ons ook mee laat genieten van de naweeën van je werk-avontuur. Vreemde beeldspraak, terwijl je boek nog geboren gaat worden, bedenk ik me nu. Dat heimweegevoel is zo herkenbaar. Mijn Indonesië-reis is al 20 jaar geleden en nòg voel ik die heimwee. Ooit, als de kids oud genoeg zijn (en ik flink gespaard heb) wil ik terug! Tegelijkertijd kan ik meegenieten van het enthousiasme van diegenen die het geluk hebben nèt te zijn geweest of nog te gaan. Je boek, dat gaat wat mij betreft een bestseller worden.

Mammalien zei

Lekker hoor, zo werken. En ik ben ook steeds benieuwder naar je boek als ik dit lees (-;

Zuster_Klivia zei

Goh, je bent alweer terug! Tome flies... niet normaal.

Ik lees graag hoe je het hebt gehad en zal vandaag ook even je andere blog bezoeken.

Hettie zei

Kedengarannya seperti itu akan terjadi pada anda! Cinta dari Hettie

margriet zelf zei

@zuster: trek er gerust een half uurtje voor uit.
@Hettie: volgens de vertaalmachine staat hier: klinkt als het zal gebeuren voor u! Liefde uit Hettie. Hihi. Maar eh, wat klopt het een beetje?
@Mammalien: vanaf 1 augustus te verkrijgen bij het dolfinarium. Meteen eenr eden om een dagje uit te gaan...
@Lenny: kalm aan, meis, kalm aan. Eerst maar eens even schrijven...

Trudy zei

Heerlijk, lekker doen wat je ingegeven wordt. Zouden meer mensen moeten doen!!