woensdag 6 juli 2011

pure dag

Ja, jeetje, en dan ga je op een zonnige dag weg met je aller-aller-allerliefste oudste vriend en dan flikker je een sarong in je autootje en een paar flesjes drinken en een kleedje en dan zit je een tijdje op de dijk in prikgras voor je uit te staren over het water en wijs je naar militairen die in hun veel te warme kloffie naar de overkant moeten roeien en dan klets je wat en memoreer je dingen waar je spijt van hebt, of niet, en dan rook je wat en smak je op een oud kauwgummetje, en dan ga je even later naar een strandje en dan zwem je wat, niet voorbij de vaargeul, en dan rook je eens een sigaretje en je luistert naar de eindsprint van de radio Tour de France en dan ga je in Elburg een ijsje slobberen met uitzicht op de haven en dan rij je terug over een weg die je niet kent en dan kom je een Vlierefluitertentje tegen waar je zelfgemaakte lekkere dingetjes kunt kopen en koffie kunt zetten, en cake kunt eten, en een plasje kunt plegen, en naar een kipje kunt kijken, en dan doe je wat geld in een potje en dan zeg je tegen elkaar dat het een geweldige dag is en dat je je gelukkig voelt en dat het net vakantie lijkt en dat je maar verwend wordt door de voorzienigheid of hoe het dan ook moge heten.

4 opmerkingen:

Sannah zei

Lang leve die voorzienigheid als die je zó gezind is!

Zuster_Klivia zei

Ik ken ze, die dagen. Maar dan zonder vlierbessensap ;)

Lenny zei

Dit klinkt zóó "Margriet" waar kom je zulke leuke dingen, zomaar tegen? Daar moet je voor open- en bij stil blijven staan denk ik, heerlijk!

J\L zei

Je zult toch maar de aller-aller-allerliefste oudste vriend genoemd worden en dan ook nog een dagje met haar gaan zwerven. Dan heeft de voorzienigheid je toch maar mooi gematst.