woensdag 30 november 2011

kater

Wij hebben een rode kater waar ik kanarie van word. Het beest loopt de hele dag te zeuren om eten, zácht eten in plaats van brokjes, en als het dan eenmaal in zijn bakje ligt, vreet ie het niet, om vervolgens weer van voren af aan te gaan lopen mauwen en zeiken dat ie eten wil.
Verder sproeit hij tegen iedere fiets of auto aan die geparkeerd word op de oprit, hij sproeit deuren onder en je jas ook als je niet uitkijkt. Hij is 'geholpen', ooit, maar het heeft niets uitgemaakt.
Verder is hij gefixeerd op de deur. Zodra die open of dicht gaat, wil hij er doorheen. Maakt niet uit of het naar binnen of naar buiten is, hij wil er gewoon doorheen. Hij ligt zelden rustig op de bank, wil niet op schoot of opgepakt of geaaid worden, valt soms zomaar mensen aan en duldt geen andere kat in zijn nabijheid. Ik heb er ooit aan gedacht een kattengedragstherapeut te benaderen, maar toen ik hoorde wat dat moest gaan kosten was dat onmiddellijk van de baan.
Zoals ik al zei, ik word kanarie van 'm.
Maar nu.
Nu zitten we met die kat.
De helft van het gezin vindt hem leuk, de andere helft niet. En vanmorgen betrapte ik mezelf er op dat ik aan het fantaseren was over hoe het zou zijn als hij weg zou zijn. Gewoon weg, zeg maar.
O, hoe zalig zou dat zijn.
Geen gemauw meer aan de oren, geen gedraai meer om het been.
Is er misschien iemand onder de lezers die zijn/haar tanden wil zetten in dat rode terroristje van ons?

3 opmerkingen:

Zuster_Klivia zei

Nee, het klinkt er aanlokkelijk. Not. Maar ik sla een rondje over.

Ik denk niet dat onze grasparkiet Iep 'em erg leuk vindt...

Slechte combi over het algemeen, katten en vogeltjes..

Anoniem zei

Probeer eens stiekum een rithalinnetje...

J\L zei

In een van mijn vorige levens was ik een kat. Niet zo maar een, ik was de Opperkat aan het hof van Farao Toutestmamon in Egypte. Daar was ook een artskat, een goede vriendin van mij. Zij was gespecialiseerd in de “ziekte van Repeteer”, katten met een ziekelijke neiging bewegingen te herhalen.
(Uit die tijd heb ik als mensman dat zwak voor vrouwen met rood haar overgehouden: die kattenvriendin was een prachtige vrouwtjespoes met rood haar.)
Toen ik dus Opperkat was aan het hof van FT, sloten wij katten met de afwijking van Repeteer op in een tredmolen. Nooit meer last.
In de huidige staat van mensenbeschaving, is dat niet langer toegestaan. Terecht.
Mijn advies: ga naar Marktplaats.nl, koop bij een sloper een draaideur, zet hem in de tuin, lok die kat naar buiten de draaideur in en wat denk je….?