dinsdag 9 oktober 2012

doen?

Ik zit te twijfelen.
Ik ben anti Facebook en anti Twitter omdat ik vind dat ik zonder die media al zo druk in de weer ben met m'n Iphone en wordfeud en mail checken en zo. En omdat ik niet tegen al die pseudo-belangrijkheid kan van al die mensen die maar berichten erop zitten te gooien. En omdat ik vrees dat ik, als ik Facebook en Twitter heb, helemaal niet meer van die Phone afkom en er voortdurend mee in m'n handen loop. Niets zo irri-irri als mensen die continue bezig zijn met dat ding en zelfs hun gesprekken ervoor onderbreken als ie piept, fluit, zingt of trilt. Ik kan het zelf ook doen, soms, per ongeluk, zomaar, zonder erbij na te denken, daar niet van, ik steek heus mijn hand in eigen boezem (lekker), maar dan schrik ik er altijd van als ik dat doe en excuseer ik me, soms, niet altijd dus, en, nou ja, ik vrees dat dat allemaal nog erger gaat worden als ik Facebook ga doen of Twitter of zo.
Jahaaaaa, ik hóór het u vragen...:waarom zou jij dan gaan facebooken of twitteren Margrietje?
Wel, omdat het zo'n invloedrijk medium geworden is. Zaken doen is lid worden (of zijn) van facebook/twitter/linked-in, netwerken gebeurt via facebook, connecties krijg je via facebook, dingen krijg je voor elkaar via al die rottige, belachelijke schreeuwerige, kijk-mij-nou-eens-sociale-media. Echt, ik heb het idee dat ik op zakelijk gebied erg veel dingen misloop omdat ik me niet begeef op al dat gedoe.
En daar moet verandering in komen.
Want.
Ik wil verkopen.
Ik wil dat deel 2 van het geheime dolfijneneiland er gaat komen!
Ik wil 1500 kinderen die me mailen en tegen me zeggen dat ze heel, heel graag verder willen lezen in die serie. Met 1500 kinderen die gegarandeerd m'n boek kopen, kan ik het zelf uit gaan geven en zorgen dat deze serie groter mag worden dan ie nu is. En beter. En dikker. En eigenwijzer.
Met 1500 kinderen ben ik niet meer afhankelijk van een uitgever, maar word ik er zelf tijdelijk één.
Maar!
Hoe bereik ik die kinderen, en belangrijker nog, hoe ga ik het voor elkaar krijgen dat dit bekend gaat worden.
Juist ja.
Ik denk dat Facebook of Twitter zou kunnen gaan helpen.
Of heeft er iemand een beter idee.....


5 opmerkingen:

Zuster_Klivia zei

Ik denk dat je bijna niet meer zonder social media kan tegenwoordig, zeker niet als je ook iets zakelijks doet of aan de man wilt brengen.

Ik heb niks met Twitter, kan niks met die korte mededelingen. Heb wel FB en vind het ook erg leuk.

Maar verslaafd eraan? Nee. Dat laat je ook zelf gebeuren denk ik.

Gerald zei

Jij moet op Facebook! Zeker nu je dit schrijft.

Niet alleen omdat je daarmee veel meer bereik hebt, maar ook omdat zo interactie kan gaan ontstaan, misschien wel direct met je fans. En dat kan zeer inspirerend werken...

Twitter misschien, Facebook zeker doen. En mocht je opstart hulp nodig hebben...

Yvonne zei

Ook ik denk dat je met Facebook en Twitter een groter bereik hebt en ik heb het idee dat kinderen vooral op Hyves zitten. Er zijn handige programma's om verschillende media tegelijk te beheren, zoals Tweetdeck. Misschien een idee om de social media te beperken tot één (vast) moment per dag waarop je het bijhoudt, dan is het wellicht wel goed te doen.

Anoniem zei

Hup, op Facebook Margriet.
Actieve content aanbieden / zelf maken via een tablet, smartphone, computerr..
Ga op zoek naar je 1500 benodigde mee lezertss. Doe nou maar.

Henk. ( ja, ook op FB)

visvrouw zei

Ben je er al uit? Hier wel Facebook, geen Twitter. Het bereik van social media kan erg groot zijn. Ken je KanjerGuusje? Triest verhaal maar groot geworden door social media. Succes met uitvogelen!